Winteropvang: 500 extra plaatsen vanaf januari

© Belga
13/11/2015

Maandag start Brussel de winteropvang voor daklozen. Vanaf januari wordt de capaciteit van de voorbije jaren, in totaal 1.450 plaatsen, gevoelig uitgebreid met 500 plaatsen.

De uitbreiding is een gevolg van de aankoop door het gewest van een gebouw aan de Poincarélaan, nabij het Zuidstation. Het wordt beheerd door de ministers Pascal Smet (SP.A) en Céline Fremault (CDH) binnen de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Het winterplan blijft van kracht tot eind april, een maand langer dan in het verleden.

De winteropvang wordt verzekerd door Samusocial aan het Vestje (Brussel stad, 110 plaatsen), de vzw Hoeksteen in Nieuwland (Brussel stad, 35 plaatsen) en Ariane (35 plaatsen in de Luttrebruglaan in Vorst) en een voormalig gebouw van Leefmilieu Brussel (120 plaatsen aan de Gulledelle in Sint-Lambrechts-Woluwe).

Daarbovenop komen nog 300 plaatsen in een gebouw van het OMMW van Brussel in de Koningsstraat in Brussel en evenveel plaatsen in een gebouw aan de Kennisstraat in Schaarbeek, plus nog de 20 plaatsen voor daklozen met een dier die aangeboden worden door de Stichting Prins Laurent. Vanaf januari 2016 wordt de capaciteit met 500 plaatsen uitgebreid door de aankoop van het Brussels gewest van een gebouw in de Poincarélaan. De aankoop wordt in de komende weken afgerond en wordt gefinancierd via onderbenutte middelen van het departement Mobiliteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni