Anderlecht heeft zondag voor het eerst sinds eind oktober nog eens kunnen winnen in de competitie. In tweede klasse bleef White Star steken op een gelijkspel. In derde klasse B ging Union winnen bij Diegem.

Anderlecht hield vrij makkelijk de drie punten thuis tegen Oostende. Tweemaal Praet en Mitrovic zorgden voor de doelpunten. Einduitslag: 3-0. Anderlecht blijft zo tweede in de stand, op vier punten van leider Club Brugge.

In tweede klasse speelde White Star 1-1 gelijk bij Bergen. De Brusselaars blijven daarmee gedeeld elfde in de stand. Onderin deed Zaventem een slechte zaak: het verloor met 0-1 van Racing Mechelen, een concurrent in de degradatiestrijd. Ook andere ploegen onderin pakten punten, waardoor Zaventem nu laatste is met drie punten achter op de voorlaatste, en al vijf punten op de veilige plaatsen.

In derde klasse trok Union aan het langste eind in de streekderby tegen Diegem. Union won met 1-3 en klimt naar de vierde plaats, Diegem is nu alleen voorlaatste. Grimbergen is gedeeld 14de na een 1-1-gelijkspel bij Sprimont.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni