Winkels Louizawijk voortaan een zondag per maand open

© Brussel Deze Week
07/03/2016

Voortaan wordt de Louizawijk een toeristische zone. De federale regering heeft daarvoor het licht op groen gezet. Gevolg is dat de winkels in die buurt nu ook een zondag per maand open zullen zijn.

De federale regering heeft het licht op groen gezet om van de Louizawijk een toeristische zone te maken. Dat schrijft La Capitale en wordt bevestigd aan onze redactie. Het voorstel werd in december 2015 ingediend door toenmalig schepen van Economie en huidig burgemeester van Elsene, Dominique Dufourny (MR).

Concreet gaat het over de Gulden-Vlieslaan, de Louizalaan, de Elsensesteenweg, de Louizagalerijen en de Gulden-Vliesgalerij. Door deze erkenning is het mogelijk dat de winkels zeven dagen op zeven en 24 op 24 uur geopend zijn, maar dat is niet verplicht. “In het begin zal het gaan om een zondag per maand. Achteraf zien we wel hoe het verder evolueert”, zegt Dufourny.

Matongé
De Burgemeester spreekt over een erkenning van Elsene. Ze wil toeristen kennis laten maken met de gemeente, die volgens haar veel te bieden heeft op historische en cultureel vlak. “Naast de Louizalaan en de Gulden-Vlieslaan, is het ook een kans om de Bonifaaswijk en Matongé meer in het daglicht te zetten”, zegt ze.

De gemeente Sint-Gillis komt ook in aanmerking als toeristische zone. Een deel van de Louizawijk ligt immers op het grondgebied van Sint-Gillis. Omdat de schepen van Economie, Patrick Debouverie (MR) de aanvraag wat later indiende, zal Sint-Gillis iets later erkend worden als toeristische zone.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni