Wildparkeerders dwingen fietsers op de rijweg aan Zuidfoor

© brusselnieuws.be
29/07/2014

Het tijdelijk fietspad langs de Poincarélaan is vaak onbruikbaar omdat er auto's of andere voertuigen op geparkeerd staan. Bestuurders verslepen de plastic blokken die het parkeren moeten beletten.

Fietsen langs de Poincarélaan, het stukje Kleine Ring tussen Anderlechtsepoort en Lemonnier, is deze dagen vaak een hachelijke onderneming. Het tijdelijk fietspad dat er is ingericht voor de duur van de Zuidkermis, wordt immers niet altijd gerespecteerd door automobilisten. Dat melden verschillende lezers aan brusselnieuws.be. Gevolg is dat fietsers niet anders kunnen dan zich tussen het autoverkeer te wagen of het voetpad onveilig te maken.

Het tijdelijk fietspad kwam er op initiatief van de fietsmanager van Brussel Mobiliteit. Het ruim bemeten geschilderde fietspad op de rijweg moest immers wijken omdat de foorkramers naar jaarlijkse gewoonte een rijvak mogen inpalmen. Om het aantal rijstroken te kunnen handhaven én tegelijk de veiligheid van de fietsers te garanderen kwam er een tijdelijk fietspad op de parkeerstrook en werden de parkeerplaatsen tijdelijk geschrapt. Ondanks de duidelijke verkeersborden en de aanwezigheid van plastic blokken wordt het parkeerverbod echter niet goed nageleefd, en dus belanden veel fietsers toch op de rijweg.

Onderstaande video gemaakt door Kwinten Lambrecht illustreert het probleem.

Fietspret tijdens Zuidfoor Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni