Wie heeft de schilderijen van Letizia gezien?

SDS
© brusselnieuws.be
20/06/2014

Letizia Camboni (27) is ten einde raad. Door een spijtig misverstand raakte de jonge Brusselse kunstenares/fotografe 24 van haar zelf geschilderde doeken kwijt. Camboni heeft een oproep op Facebook gelanceerd om de doeken 'met grote emotionele waarde' zo snel mogelijk terug te vinden.

Na een trip naar Parijs kwam Camboni vorige zondag terug thuis in de Jean Robiestraat in Sint-Gillis. Haar nieuwe buren bleken per abuis haar schilderijen, die opgeslagen waren in een kelder, op de stoep gezet te hebben. “De eigenaar van hun appartement had hun gezegd dat alles wat in die kelder stond eigendom was van vorige huurders, en weg mocht”, zegt Camboni. “Op dat moment hebben we ook beseft dat de sleutels van de verschillende kelders op elke deur pasten.”

Toen het misverstand eenmaal opgehelderd was, bleken de doeken natuurlijk al verdwenen. Een vreselijke ontdekking voor Camboni. Die avond nog heeft ze affiches in de buurt opgehangen, en heeft ze een oproep gelanceerd op Facebook.

In het OCMW
Dat heeft haar al meteen reacties opgeleverd. Op maandag bracht een cliënte van het OCMW van Sint-Gillis drie van Camboni’s werken als cadeautje mee naar het OCMW-kantoor. Zelf kon ze ze niet houden, omdat de afbeeldingen van katten en vrouwen in strijd waren met haar geloof. Een dag later legde een OCMW-consulente de link met de Facebook-oproep en contacteerde Camboni.

Drie van de 24 doeken zijn dus terecht. Maar Camboni is nog altijd op zoek naar de rest.

“Een meneer heeft me via Facebook een bericht gestuurd. Hij herinnerde zich dat hij vijf van mijn werken heeft zien verkocht worden op de vlooienmarkt op het Vossenplein. Waaronder de triptiek met de bomen, een van mijn favorieten. Die schilderijen kunnen nu dus al overal beland zijn.”

Als u een idee heeft waar (een van) de schilderijen van Letizia Camboni zich bevindt/en, kunt u contact met haar opnemen via Facebook of via haar website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni