Voetbalclub Racing White Star Bruxelles heeft een samenwerkingsovereenkomst voor vijf jaar getekend met de Engelse topclub Chelsea. Zo kunnen trainers van White Star stage gaan lopen in Londen. Spelers uitwisselen is ook een mogelijkheid.

De staf van de eerste ploeg voorziet alvast om in de nabije toekomst de trip naar Londen te maken, zo vernam La Capitale. “Dat zou ons de kans geven om van gedachten te wisselen met een van de beste coaches ter wereld”, zegt voorzitter John Bico, verwijzend naar Chealseatrainer José Mourinho. “Een privilege dat ons werk alleen maar ten goede kan komen.”

In de verdere toekomst zouden niet alleen de trainers, maar ook de jeugdspelers naar Londen kunnen trekken voor stages. Ook de mogelijkheid dat de twee clubs spelers uitwisselen, bestaat.

Voor Bico zal de overeenkomst White Star ook verder helpen groeien als club. “Het geeft ons ook meer geloofwaardigheid”, zegt hij.

De Londonse connecties van Bico - hij regelde de transfer van Eden Hazard van Rijsel naar Chelsea - hielpen ongetwijfeld bij het maken van de deal. “Maar het is ook ons project dat Chelsea verleid heeft”, zegt Bico. “Zo’n overeenkomst wordt niet afgesloten om iemand een plezier te doen.”

De overeenkomst is een opsteker voor de club, die momenteel nog geen licentie heeft om ook volgend jaar in tweede klasse aan te treden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni