© tvbrussel

White Star verliest, Union wint op valreep

© FM Brussel
13/10/2014

White Star verloor gisteren in eigen huis met 0-1 van Eupen. Union Sint-Gillis zegevierde tegen Hoogstraten.

Eupen komt na de match tegen White Star alleen aan de leiding in tweede klasse. White Star begon het beste aan de partij, maar kon de kansen niet afmaken.

Tien minuten voor affluiten viel het enige doelpunt van de match, kort nadat Aerts een rode kaart pakte.

Bij White Star maakte Wilfried Dalmat zijn debuut. Deze Fransman speelde in het verleden nog bij onder meer Standard en Club Brugge. Hij moet bij White Star voor meer ervaring zorgen, net datgene wat ze gisteren misten.

Het was de eerste thuisnederlaag voor White Star dit seizoen. In de stand zakken ze naar de negende plaats. Zaventem verloor gisteren ook, met 1-3 van Sint-Truiden. Zaventem blijft zo gedeeld voorlaatste in de stand.

Doelpunt in laatste minuut
In derde klasse kon Union voor het eerst in een maand nog eens winnen. Makkelijk was het niet tegen Hoogstraten, want het enige doelpunt viel pas in de allerlaatste minuut van de wedstrijd.

Het is een belangrijke overwinning voor Union, dat in de stand gedeeld vijfde blijft.

Grimbergen zakt naar de 13de plaats na een 3-2-nederlaag tegen Wezet. En Diegem verloor zaterdag al met 0-1 van Sprimont, het blijft daarmee voorlaatste.