White Star onderuit, Union klimt naar tweede plaats

© FM Brussel
02/03/2015

In de tweede voetbalklasse verloor White Star in het Edmond Machtensstadion met 2-4 van Antwerp. In derde klasse ging Union winnen bij Ciney (1-3). De club staat zo gedeeld tweede.

In tweede klasse sleept Zaventem, de laatste in de stand, zich naar het seizoenseinde. Zondag kwam het 1-0 voor tegen Bergen, maar amper 20 seconden na de herneming stond de stand alweer gelijk. En in de slotminuten slikte Zaventem ook nog de 1-2.

Ook White Star verkeert niet bepaald in de winning mood: het ging thuis met 2-4 onderuit tegen Antwerp, en is weggezakt naar een gedeelde 13de plaats. De Brusselaars hebben al sinds 7 december niet meer gewonnen.

Met Union gaat het beter, in derde klasse. De club boekte zaterdag al hun vijfde overwinning op rij: 1-3 werd het bij Ciney. Met de drie punten staat Union plots op een gedeelde tweede plaats. Bocholt, de belangrijkste concurrent voor de promotie naar tweede klasse, liet bovendien punten liggen.

Belangrijke zeges waren er ook voor Grimbergen en Diegem: Grimbergen klopte Kelmis met 3-0, Diegem ging met 2-4 winnen bij Walhain. In de stand staat Diegem 14de en Grimbergen 15de.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni