Westland Shopping Center maakt parking betalend

© brusselnieuws.be
23/05/2015

Het Westland Shopping Center in Anderlecht is het beu dat mensen die er niet komen shoppen, toch hun auto daar komen parkeren. De parking wordt daarom vanaf volgend jaar betalend. De Schaarbeekse Colruytfilialen nemen dan weer parkeerwachten in dienst.

De aanpassingen beginnen in augustus en moeten klaar zijn voor de kerstperiode.

''Voor de klant is het een pluspunt om te weten dat hij/zij altijd én snel een parkeerplaats kan vinden'', schrijft Westland Shopping in een persbericht. ''Door het plaatsen van slagbomen bij de in- en uitrit van de parking, worden de langparkeerders geweerd, die het Shopping Center zelf trouwens toch niet bezoeken.''

Tegelijkertijd zal het wegdek van de parking worden heraangelegd, met slagbomen, nieuwe markeringen en een duidelijkere bewegwijzering.

Parkerende klanten zullen vanaf begin 2016 1 euro voor de eerste twee uren betalen, en daarna 1 euro extra per uur tot en met het vierde uur.

Parkeerwacht
De krant La Capitale meldt zaterdag intussen dat de Schaarbeekse Colruytvestigingen Roodebeek en Jeruzalemstraat een andere oplossing voor parkeerproblemen hebben gevonden.

Op drukke dagen zullen zij voortaan parkeerwachten in fluohesjes aanstellen om het verkeer op de vaak te kleine parking vlotter te laten verlopen voor de klanten. Dat verkleint de kans op discussies en ruzies over parkeerplekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni