Werkgroep om Europese wijk aantrekkelijker te maken

© brusselnieuws.be
26/03/2015

Het Brussels gewest, het Europees Parlement en de Europese Commissie gaan een werkgroep oprichten die de Europese wijk aantrekkelijker moet maken. Inbegrepen is de heraanleg van het Schumanplein, waarvoor in april een projectoproep uitgeschreven wordt.

Dat is afgesproken op een overleg tussen de Brusselse regering, de ondervoorzitter van de Europese Commissie, Kristalina Georgieva, de ondervoorzitter van het Europees Parlement, Rainer Wieland, en de Commissaris voor Europa en de Internationale Organisaties, Alain Hutchinson.

In april wordt een projectoproep uitgeschreven voor Schuman, tegen het einde van het jaar moet een voorstel klaar zijn.

Tegen eind 2015 zal een tijdelijke openbare ruimte worden ingericht tussen het Berlaymontgebouw en het Concilium, in afwachting van de algemene heraanleg van de perimeter tussen het Jubelpark en de Etterbeeksesteenweg. Ook de Schumanrotonde zal daarvan deel uitmaken.

Daarnaast moet de levenskwaliteit in de wijk verbeteren door een betere inrichting van openbare ruimte. Er komt een werkgroep die onder meer moet uitwerken hoe de Solidarnosc-Esplanade, tegenover het Europees Parlement toegankelijk gemaakt kan worden.

Ook de opening van een Huis van de Europese Geschiedenis stond op de agenda van het overleg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni