Werken vastgoedproject ULB opgeschort

© brusselnieuws.be
21/10/2014

De werkzaamheden aan het bouwproject aan de ULB-campus zijn dinsdag rond 15.30 uur opgeschort. Actievoerders hadden er zich aan bomen vastgeklonken om de kap van bomen te voorkomen. De politie kwam erbij, maar ondertussen heeft iedereen het terrein verlaten.

Dinsdagochtend werden al een veertigtal bomen op de campus gerooid. De kap maakt deel uit van de bouw van een vastgoedproject dat in woningen en studentenkoten voorziet.

Maar verschillende actievoerders ketenden zichzelf aan de overige bomen vast om verdere kap te voorkomen. De politie werd erbij gehaald, maar er werd niemand gearresteerd.

Uiteindelijk werden rond 15.30 uur de werkzaamheden opgeschort omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Rond 17 uur hebben zowel actievoerders als politie de plek verlaten.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk snel hervat worden. De studenten vinden het niet kunnen dat er een bouwproject komt in de grote groene zone, maar beheerder Jean-Louis Mazy benadrukt dat het terrein niet als groene zone ingeschreven staat, en dat er bovendien een park van twee hectare ingeschreven staat in de plannen.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni