Wemmelse scholen sluiten vrijdag door tekort aan agenten

© Belga
26/11/2015

De Wemmelse burgemeester Walter Vansteenkiste (Lijst Wemmel) heeft in overleg met de lokale politie en schooldirecties beslist dat alle scholen op zijn grondgebied vrijdag de deuren sluiten. Dit is niet het gevolg van de verhoogde dreiging, maar van het feit dat de Wemmelse agenten zijn opgetrommeld om in Brussel te helpen.

Binnenlandse Zaken heeft immers drie politiepatrouilles opgevorderd om in andere politiezones actief te zijn.

"Tot nog toe konden wij zonder veel problemen binnen de politiezone AMOW de veiligheidsvoorschriften die gelden bij dreigingsniveau 3 waarmaken. Door het wegnemen van agenten kan dit in Wemmel echter niet meer. Om die reden heb ik geen oplossing om morgen de veiligheid te garanderen aan de scholen, waar 2.500 leerlingen les volgen en die de meest kwetsbare instellingen zijn in onze gemeente. Daarom heb ik beslist om ze te sluiten. Vrijdag hebben we binnen onze politiezone een crisisoverleg en zullen we proberen een oplossing uit te werken tegen maandag", aldus Vansteenkiste.

De Wemmelse burgemeester is er overigens hoegenaamd niet over te spreken dat minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zonder het minste overleg patrouilles uit zijn gemeente heeft opgeëist.

"Wemmel grenst aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en moet omwille van het actuele dreigingsniveau momenteel al veel manschappen inzetten om dag en nacht de instroom uit het Brusselse te controleren. Naast scholen moeten wij in de huidige situatie ook nog op evenementen zoals markten en eetfestijnen de veiligheid garanderen", aldus Vansteenkiste.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni