pocketpark

De Stad Brussel daagt burgers uit om mee te denken over de verbetering van hun wijk. Brusselse buurtcomités of bewoners kunnen tot 34.000 euro winnen voor hun inzending.

Deelnemers aan de wedstrijd kunnen tot 15 oktober hun ontwerp insturen. Na die datum wordt er een winnaar gekozen die zijn project verder mag uitwerken. Er is één winnaar, waardoor het bedrag niet wordt opgesplitst.

Sven Bousset, woordvoerder van schepen van Wijkcontracten en Participatie Ans Persoons (SP.A), legt uit: “In tegenstelling tot eerdere participatieve projecten, in de Bloemenhof bijvoorbeeld, is er dit keer één winnaar. Zo kunnen we met een grotere investering echt iets veranderen in de wijk.” Verwacht dus geen groene gevels of buurttuinen, maar eerder inzendingen voor nieuwe fietspaden of speelpleinen.

Voor 15 oktober moeten de deelnemende partijen in grote lijnen hun plan insturen. Op basis daarvan worden er diagnoses gemaakt van wat er in de wijk nodig is, om uiteindelijk over te gaan tot de uitvoering. De wijk van de beste inzending draagt bovendien een jaar lang de titel 'Wijk van het Jaar'.

Het is niet de eerste keer dat burgers kunnen meedenken over hun wijk. Ook voor het project 'Aux Arbres Citoyens' in de wijk Bloemenhof hebben burgers al ideeën mogen insturen. Deze ideeën zijn vaak kleinere projecten die 'vergroening' van de wijk moeten bevorderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni