Wegwijzers voor 17 km lange fietssnelweg Halle-Brussel

© Belga
24/08/2015

De provincie Vlaams-Brabant, Waterwegen en Zeekanaal en het Agentschap Wegen en Verkeer hebben een nieuwe fietsbewegwijzering geplaatst langs de Kanaalroute tussen Halle en Brussel.

In totaal gaat het om circa 180 borden. De nieuwe bewegwijzering werd maandagmorgen in de omgeving van het station van Lot ingehuldigd door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en Vlaams-Brabants gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V). De Kanaalroute is één van de vier prioritaire fietssnelwegen uit het geplande FietsGEN, een netwerk van fietssnelwegen in de Rand rond Brussel.

Via de fietsroute is het van Halle centrum tot hartje Brussel 17 km fietsen. De route loopt langs het kanaal van Charleroi, eerst over de oostelijke oever van het kanaal, langs de spoorweg met stations in Lembeek, Halle, Buizingen, Lot en Ruisbroek. In Brussel dient vanaf de Dehembrug langs de westkant van het kanaal gefietst. De route loopt overigens verder door Brussel tot in Vilvoorde.

Door de fietsroute met behulp van deze wegwijzers zichtbaarder te maken, hopen Weyts en Dehaene dat er nog meer fietsers gebruik van maken. Recente tellingen van de provincie Vlaams-Brabant wijzen uit dat er momenteel dagelijks gemiddeld 450 fietsers passeren. Beiden zijn er echter van overtuigd dat het fietspotentieel nog veel hoger ligt. Daarom wordt ook gewerkt aan een actieplan voor de route om de fietsinfrastructuur nog te verbeteren, gevaarlijke oversteken weg te werken en de aansluitingen met stations en bedrijventerreinen te optimaliseren.

Op het Brusselse deel van de fietssnelweg langs het kanaal staan al langer wegwijzers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni