Weg vrij voor vergunning nieuwe HUB-campus

© brusselnieuws.be
30/09/2014

De overlegcommissie heeft dan toch een positief advies geven aan de nieuwe stadscampus van Odisee, de vroegere HUB, op de hoek van de Broekstraat en de Zandstraat in het centrum. Het Gewest geeft zijn steun aan het project, ondanks een eerder negatief advies van de Stad Brussel. Daardoor kan er een bouwvergunning afgeleverd worden.

Odisee plant op de locatie een campus van 6.000 vierkante meter waarin ook plaats is voor 78 studentenkoten. Daarvoor moet wel een 19de-eeuws pand en een art-décogebouw tegen de grond. Alleen de gevels van de gebouwen worden opnieuw gebruikt.

Dat laatste was niet naar de zin van de Stad Brussel, die daarom een negatief advies gaf op de overlegcommissie voor het project. Het Gewest, dat de commissie voorzit, besloot daarom om een bezoek te brengen aan de site.

Het Gewest heeft nu besloten het niet-bindende advies van de stad naast zich neer te leggen. De overlegcommissie vraagt wel dat de hoogte van de gevel verlaagd wordt en dat er een betere toegang komt voor personen met een handicap.

Schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène (MR) betreurt deze beslissing. “Dit gebouw had kunnen gespaard blijven en ander gebouwen van minder belang hadden voor dit project moeten gekozen worden”, klinkt het. "Er is ook geen reden om de gebouwen af te breken omdat ze pas in 1995 nog gerenoveerd werden."

Coomans stelt ook voor dat Odisee haar project verplaatst naar de overkant van de straat. "Daar is een promotor die zijn gebouw wil afbreken", zegt hij. "Wij stellen dus een wissel voor. Daar kan dan een moderne nieuwbouw komen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni