Weergoden kunnen autoloos feest niet vergallen

© brusselnieuws.be
21/09/2014

Gedurende tien uur is koning auto onttroond in heel het Brussels gewest. De weergoden dreigden roet in het eten te gooien, maar konden het autoloze feest niet vergallen.

De dertiende autoloze zondag kwam heel rustig op gang omdat het lang regende. Maar ondanks de grijze hemel toonden veel Brusselaars en dagjesmensen zich vastberaden om het beste te maken van deze dag met amper uitlaatgassen of autolawaai.

In de loop van de namiddag brak de zon dan toch door de wolken en was het feest compleet. Ook Koning Filip, Koningin Mathilde en hun kinderen waagden zich overigens aan een ritje op de fiets.

Minder incidenten
"De dag is zonder grote incidenten verlopen en de verschillende activiteiten hebben tal van bezoekers gelokt", reageert een tevreden Pascal Smet (SP.A), minister van Mobiliteit. "Volgens de Brusselse politie waren er minder incidenten dan de voorgaande jaren en reden er minder automobilisten zonder doorgangsbewijs. Een hele zondag lang was Brussel een voorbeeld van hoe de mensen de stad kunnen heroveren."

Tussen 9 en 19 uur was heel het hoofdstedelijk gewest de grootste autovrije zone van Europa. Dat wil zeggen verboden terrein voor gemotoriseerd vervoer, met uitzondering van bussen, taxi's en mensen met een toelatingsbewijs. De maximumsnelheid was overal 30 kilometer/uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni