Website Net Brussel onbereikbaar na cyberaanval

© FM Brussel
04/08/2015

De website van afvaldienst Net Brussel ligt nog zeker tot het einde van de week plat na herhaaldelijke aanvallen door hackers. Het agentschap heeft klacht ingediend en de politie onderzoekt de zaak.

De aanvallen door hackers maakten het een paar dagen geleden onmogelijk om de website nog online te houden. Eind deze week komt de belangrijkste informatie opnieuw online. Dat laat Etienne Cornesse van Net Brussel weten aan FM Brussel. Donderdag of ten laatste vrijdag komt er een beperkte website online met de afvalophalingskalender en alle informatie over de containerparken. Net Brussel werkt intussen ook aan een volledig nieuwe website. Die moet in november klaar zijn.

Wie er achter het hacken van de site zit, is niet duidelijk. "Een gespecialiseerd agentschap heeft ons aanbevolen de site meteen offline te halen", zegt Noémie Roger van het kabinet van staatssecretaris voor Netheid Fadila Laanan (PS). Volgens het kabinet was het communicatiebureau dat de website creëerde ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Een gebrek aan updates en bescherming zou de site blootgesteld hebben aan de aanvallen.

Net Brussel heeft klacht ingediend en de cybereenheid van de politie onderzoekt de zaak.

Het agentschap Net Brussel zorgt voor de openbare netheid en het afvalbeheer in het Brussels Gewest. Op de site staat onder meer een afvalophalingskalender en informatie over de containerparken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni