‘We are Paris’ en andere Brusselse klimaatinitiatieven

© FM Brussel
30/11/2015

Ook in Brussel staat deze week in het teken van de Klimaatconferentie die vandaag van start gaat in Parijs.

De VUB organiseert deze week bijvoorbeeld heel wat activiteiten onder de noemer "We Are Paris". Vanavond is er een We Are Paris TD op de VUB campus in Jette. En morgen organiseert studentendienst Brik ook een fluoriscerende fietstocht doorheen Brussel. Vandaag begint de klimaatconferentie in Parijs.

Brussels parlementslid Jef Van Damme (SP.A) reisde vorige week samen met voorzitter van SP.A Brussel Willem Stevens naar Parijs, om de aandacht te vestigen op de klimaattop.

Normaal gingen ze de reis helemaal per boot doen langs de kanalen en rivieren, maar nadat hun boot in Valenciennes in panne viel gingen ze per fiets verder. Onderweg bezochten ze allerlei milieuvriendelijke bedrijven en initiatieven waar ook Brussel wat uit kan leren.

En zondagmiddag hebben 4000 Brusselaars een menselijke ketting gevormd voor het klimaat.

De ketting begon aan de Beurs en liep via de Grote Markt tot aan het Justitiepaleis. In totaal stonden over een lengte van bijna een kilometer mensen hand in hand.

Op die manier wilden de organisatoren van Climate Express en de Klimaatcoalitie op een ludieke manier actie voeren voor een ambitieus klimaatplan.

De klimaatmarsen in Parijs, Brussel en Oostende waren afgelast door de terreurdreiging.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni