Reacties
9
Sharing = caring
E-mail

Wavre avenue

door Michel Verlinden © Agenda
Oudergem

Brussel heeft nood aan brasseries. Die adresjes dragen heel wat bij tot het stadsleven. Wavre Avenue schrijft zich in in de trend van de brasseries 2.0 die het concept met moderne ogen herbekijken.

(© Saskia Vanderstichele)

De plek trekt de kaart van een zeker hedendaags ontwerp geritmeerd door designverlichting in de vorm van wolken. Net zo voor de comfortabele zetels waarvan de witheid de ruimte doet oplichten. Minder goed zijn de verschrikkelijke groene planten die het minimalistische uitgangspunt meteen weer counteren.

Nog een knipoog naar de old school brasseries is de zwarte kledij van de obers. In de geest van de brasserie kiezen we voor een garnalenkroket (€7). Die arriveert vijf minuten later weinig fijnzinnig, vergezeld van een citroenkwartje en wat gefrituurde peterselie. De kroket is lauw en het is wat zoeken naar de garnalen. De bechamelsaus daarentegen heeft een mooie textuur. Maar dat verhindert niet dat we teleurgesteld zijn door het gebrek aan generositeit, iets waar je toch op mag hopen als je dit soort zaken binnenstapt.

Na het voorgerecht van de kaart, kiezen we voor een suggestie als hoofdschotel: gegrilde kabeljauwrug (€22). Die wordt geserveerd met wortelen en pesto, aardappelchips, tomaat uit de oven en een sauskommetje vol bearnaisesaus met basilicum. Een wat bizarre compositie…

Het visvlees mist textuur en verhoudt zich slecht tot de aardse smaak van de wortelen. De pesto heeft dan weer een veel te overheersende looksmaak. De chips kleven vast aan elkaar. En de saus, die het oog al weinig zegt, doet niets met het gerecht.

Ontgoocheld bestellen we zonder hoop nog een dessert. Die moelleux van speculaas (€8) blijkt verrassend genoeg nog het beste moment van de hele maaltijd op te leveren: ze is lopend, zoals het hoort, en is een verrukkelijke smaakbom. Maar al bij al is het zeer middelmatige Wavre Avenue de omweg niet waard.

Reacties
9
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.