Parkeerboetes Anderlecht

Waversesteenweg: 500 foutparkeerders betrapt

© FM Brussel
29/05/2015

Het afgelopen half jaar zijn er 500 overtredingen genoteerd op de Waversesteenweg in Elsene, die sinds vorige zomer een eenrichtingsstraat is. Het ging telkens om chauffeurs die op het fietspad parkeerden. Ecolo-Groen vraagt om het fietspad van de rijweg te scheiden.

De Waversesteenweg is sinds vorige zomer een eenrichtingsstraat. Omdat de straat nu dus breder is, parkeren veel auto's zich aan de kant van de weg, op het fietspad.

Volgens de gemeente zijn er al 500 inbreuken genoteerd in een half jaar tijd. Gemeenteraadslid voor Ecolo-Groen Mathieu De Backer vindt de situatie gevaarlijk en vraagt aan het Gewest dat het fietspad zou afgescheiden worden van het verkeer.

"Nu moet fietsers vaak afstappen of het voetpad op gaan, wat erg oncomfortabel is. Er zijn nog geen ongelukken gebeurd, maar gezien de situatie zou dat kunnen veranderen", zegt hij. "Het fietspad met paaltjes van de rijweg scheiden zou een makkelijke en snelle oplossing zijn."

Het afgelopen half jaar zijn er 264 onmiddellijke inningen gebeurd en 177 GAS-boetes en 41 pv's uitgeschreven. Allemaal voor parkeren op het fietspad. Toch nemen de inbreuken niet af. Volgens De Backer bewijst dit dat de repressieve maatregelen geen effect hebben, en moet de straat opnieuw ingericht worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni