Wandelingen door Brussel moeten imago bij 50-plussers opkrikken

© brusselnieuws.be
13/10/2015

FedOS vzw, de koepelorganisatie van Onafhankelijke Senioren, wil Brussel "als aangename en bruisende stad" promoten bij Vlaamse 50-plussers. Om iets te doen aan het vertekende beeld dat zij vaak van Brussel hebben, lanceert de federatie volgende week vijf stadswandelingen op seniorenmaat.

Als koepelorganisatie heeft FedOS vzw een 100-tal lidafdelingen verspreid over heel Vlaanderen en Brussel.

Veel 50-plussers kennen Brussel-Stad alleen maar via het werk of een sporadisch bezoek, zegt FedOS. "Zelfs Brusselaars blijven vaak verknocht aan hun eigen wijk of gemeente. Veel ouderen hebben een vertekend beeld van onze hoofdstad." FedOS wil hier iets aan doen en ontwierp vijf wandelingen om Brussel "als bruisende en aangename stad" te promoten.

Van Vismarkt tot Congreskolom
Volgende voettochtjes zijn beschikbaar: 'De Vismarkt en de oude kaaien', 'De wijk van de Zavel', 'Rondom de Kolenmarkt en het Rouppeplein', 'Van Brouckèreplein tot Koninklijke Vlaamse Schouwburg' en 'De O.L.V. Ter Sneeuwwijk en de Congreskolom'.

Met deze wandelroutes wil FedOS ouderen ook aanmoedigen om te blijven bewegen. De wandelingen zijn immers speciaal op hun maat ontworpen. Het traject varieert per tochtje tussen de 1,5 en 2,2 kilometer en loopt, voor degenen die wat minder ter been zijn, op regelmatige tijdstippen langs banken waarop even uitgerust kan worden, of langs horecazaken die een uiterst gezellige sfeer uitademen.

De wandelingen kunnen gratis besteld worden bij het nationaal secretariaat van FedOS vzw op het nummer 02/218.27.19 of via helenajanssens@fedos.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni