Wachttijd tot meer dan een uur door stiptheidsacties op luchthaven

© FM Brussel
20/04/2015

De stiptheidsacties van de federale politie zorgen maandagvoormiddag voor stevige wachttijden aan de paspoortcontroles op Brussels Airport. Passagiers die vertrekken naar of aankomen uit bestemmingen buiten de Schengenzone, moeten rekening houden met wachttijden die oplopen tot meer dan een uur.

Zoals aangekondigd houden de politievakbonden de hele week stiptheidsacties op Brussels Airport. Volgens de bonden is er al langer een aanzienlijk personeelstekort.

De actie houdt in dat de politie de grenscontroles extra grondig doet ("volgens het boekje"). Daardoor loopt de wachttijd aan de paspoortcontroles voor niet-Schengenbestemmingen op tot meer dan een uur.

De luchthaven zet extra personeel in om reizigers te informeren en water uit te delen in de wachtrijen. Sommige vluchten vertrekken met een kleine vertraging om passagiers de gelegenheid te geven hun vlucht toch nog te halen.

"Zeker passagiers voor niet-Schengen bestemmingen (zoals Groot-Brittannië, VS of Turkije) raden we aan minimum drie uren voor het vertrek van de vlucht in de luchthaven te zijn", zegt Anke Franssen, woordvoerster van Brussels Airport.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni