Komende zondag wordt de dertiende autoloze zondag voor Brussel. Tussen 9 en 19 uur zijn automobilisten niet welkom in het Brussels Gewest. Voor voetgangers en fietsers is er wel van alles te doen, van een Bike Circus over folkoptredens tot een streetparty.

Op het Muntplein wordt er een Bike Circus ingericht, meldt schepen Els Ampe (Open VLD. Het wordt een parcours voor fietsers, skaters en bmx’ers.

Ook tvbrussel heeft een stand op het Muntplein. Brussel Vandaag wordt er live uitgezonden vanaf 18 uur. Wie geluk heeft, kan bij tvbrussel ook een elektrische fiets winnen ter waarde van 1.800 euro. De winnaar kan zijn fiets meteen laten graveren aan de Beursschouwburg.

In de Arteveldestraat en de Vlaamsesteenweg zijn er brocantes, en op de Grasmarkt een braderie.

Ook voor de muziekliefhebbers is er heel wat te beleven. FM Brussel zorgt zoals elk jaar voor een streetparty. Deze keer is het te doen op het Europakruispunt aan het Centraal Station. De sfeer wordt verzorgd door Uphill Sound, Jazz Neversleeps, Madrugadao & Kaps, Earlylate Crew en DC Salas.

Voor wie het liever wat traditioneler heeft, zijn er de feesten van Ilot Sacré en de folkloreoptredens bij Folklorissimo.

Ook de culturele instellingen doen mee. Een greep uit hun aanbod vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni