© gdc

Ook de werking van Net Brussel is maandag grondig verstoord. Op heel wat plekken waar de vuilniswagen normaal op maandag langs komt, blijven de zakken op straat staan. Vooral in Ukkel en Vorst wordt er amper opgehaald, maar ook in andere gemeenten zijn niet alle vuilniswagens uitgereden.

Net Brussel kondigde vorige week al aan dat de ophaling van huisvuil en gesorteerd afval moeizaam zou verlopen op de stakingsdag. Brusselaars die normaal hun huisvuil op maandag op de stoep zetten, werden verzocht om dat uit te stellen tot de volgende ophaaldag.

Maar die boodschap was maandagochtend niet in alle straten doorgedrongen. Op heel wat plekken bleven de witte en blauwe zakken gewoon buiten staan.

"Op enkele plaatsen loopt alles goed: in de kanaalzone zijn alle witte zakken opgehaald", zegt Etienne Cornesse van Net Brussel.

In andere wijken zijn er wel problemen. In Jette en Laken is 75 procent opgehaald en ook in de Vijfhoek valt de hinder mee. In Anderlecht en Ganshoren is de helft van de witte zakken van de stoep gehaald, in Molenbeek is dat al maar 30 procent, en in Ukkel, Vorst en Koekelberg slechts 5 procent.

Het gesorteerde afval in blauwe en gele zakken bleef vaker buiten staan, met slechts 15 procent opgehaald in de Vijfhoek en 50 procent in de kanaalzone.

De groene zak wordt normaal pas in de namiddag opgehaald, het is nog niet duidelijk of dat zal gebeuren.

Witte zakken die niet opgehaald werden, kunnen op de volgende ophaaldag worden buitengezet. Op veel plaatsen is dat donderdag. Aangezien er ook volgende week op maandag gestaakt wordt, duurt het nog tot 22 december voor u opnieuw uw gesorteerd afval kwijt kan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni