VUB-studentenresto serveert wormburger

SDS
© brusselnieuws.be
30/09/2014

Volgende week donderdag zullen studenten en personeelsleden in de cafetaria van VUB-campus Etterbeek kunnen kennismaken met groenteburgers op basis van buffalowormen.

“Zo willen we de studenten laten kennismaken met deze vleesvervanger”, zegt Philippe Merckx, diensthoofd van het VUB-studentenrestaurant.

De burgers worden geleverd door het voedingsbedrijf Damhert, dat sinds vorige week als eerste op de Belgische markt vleesvervangers op basis van insecten aanbiedt.

Onder de naam 'Insecta' verkoopt Damhert nuggets, burgers en schnitzels van buffalowormen, “waarin geen pootje of geleding meer te herkennen is”. Die zijn sinds 1 oktober te vinden in de meeste grote supermarkten.

De buffaloworm is een van de tien insectensoorten die eerder dit jaar werden goedgekeurd voor consumptie door het Federaal Voedselagentschap. Hij is verwant aan de meelworm en zou een beetje nootachtig smaken, ‘met een hint van spek en popcorn’.

Andere voor menselijke consumptie toegelaten insecten zijn onder meer de wasmotrups, de huiskrekel en de zijderups.

“Geïnteresseerde studenten en medewerkers betalen 5 euro voor de buffaloburger, net zoals bij een gewoon dagmenu”, zegt Merckx. “Daarbij inbegrepen zijn soep en dessert.” De burgers van verwerkte buffaloworm zijn volgende week donderdag, 9 oktober, te koop tussen 11.30 en 13.45 uur.

Wel even opletten: mensen met een allergie aan huisstofmijt letten beter even op met de wormenburgers. Het is niet duidelijk of ze een allergische reactie bij die mensen kunnen uitlokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni