VUB-keuken motiveert studenten om duurzaam te eten

© brusselnieuws.be
09/02/2016

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) neemt deel aan de actie Dagen Zonder Vlees, die vanaf vandaag start. De universiteit promoot al langer duurzame voeding, maar probeert met deze actie nog meer studenten te overtuigen om bewust om te gaan met voedsel.

Sinds 2011 zet de VUB meer in op duurzame en vegetarische voeding. Zo volgde het keukenteam workshops rond vegetarisch koken en neemt de universiteit steeds vaker deel aan campagnes zoals Dagen Zonder Vlees. Op die manier wil ze studenten aanzetten tot bewuster en duurzamer eten en dat doet ze met succes. Steeds meer studenten kiezen voor het vegetarische menu in het VUB-restaurant.

“Van alle verkochte maaltijden is nu al 20 procent vegetarisch”, zegt duurzaamheidscoördinator Rebecca Lefevere. “Tijdens campagnes zoals Dagen Zonder Vlees zagen we vorig jaar dit percentage stijgen naar 25 procent. We hopen het dit jaar natuurlijk beter te doen.”

Ondertussen kunnen studenten elke dag kiezen uit vier verschillende vegetarische schotels en wil de universiteit ook meer insecten laten integreren in de maaltijden op de campus.

“Het is de bedoeling dat studenten vertrouwd geraken met deze producten,” zegt Rebecca Lefevere.

Dagen Zonder Vlees
Al meer dan tweehonderd mensen van de VUB hebben zich ingeschreven op de website van Dagen Zonder Vlees. Elke dag kunnen ze op een online kalender aanduiden op welke dagen ze geen vlees of vis gegeten hebben, op welke dagen ze geen voedsel hebben weggegooid of op welke dagen ze geen voedsel in verpakking hebben gekocht. De uiteindelijke bedoeling: een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk nalaten.

Tijdens de vastenperiode serveert de universiteitskeuken de grootste hits uit haar veggiekeuken. Wie zich bij het VUB-team voegt maakt bovendien kans op een van de kookboeken van Dagen Zonder Vlees.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni