© Design Vlaanderen

VUB houdt openingszitting in Bozar

© brusselnieuws.be
29/08/2015

De Vrije Universiteit van Brussel zal haar academiejaar dit jaar aftrappen in Bozar. De universiteit wil zo dichter bij de stad komen. Er komt ook een ecologische optocht van de campus naar Bozar.

De Henry Le Boeufzaal zal op 22 september het decor zijn van de opening van het academisch jaar van de VUB. Zo wil de VUB haar verbintenis met de stad in de verf zetten. “Brussel heeft veel troeven waar we blij mee kunnen zijn”, zegt Peter Van Rompaey van de communicatiedienst aan studentenblad De Moeial. “Het is ook een stad van kennis, dat willen wij als de VUB uitdragen. Door de opening in de prestigieuze Le Boeufzaal te houden maak je de relatie met de stad hechter en treedt de universiteit veel meer naar buiten.”

Zowel vanuit de campus in Etterbeek als vanuit die in Jette wordt er een optocht naar het centrum georganiseerd. “Hoe die eruit gaat zien weten we nog niet precies. Maar we willen ons op een ecologische manier van de campus naar Bozar verplaatsen”, aldus Van Rompaey. “Het moet een kleurrijk geheel worden met fietsen en andere transportmiddelen.”

De universiteit benadrukt verder nog dat studenten welkom zijn, maar zich best op voorhand registreren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni