De Zinnerstraat in Brussel

VS-ambassade wil Zinnerstraat volledig afsluiten met hek

© brusselnieuws.be
26/08/2015

De Amerikaanse ambassade op de Regentlaan in Brussel wil met een hek aan de kant van het Warandepark de Zinnerstraat volledig afsluiten. Die straat verbindt de Regentlaan met de Hertogstraat. Vandaag staat er in de Zinnerstraat al een hek aan de kant van de Regentlaan.

Dat schrijft La Capitale en bevestigt het kabinet van bevoegd Brussels schepen Geoffroy Coomans de Brachène aan onze redactie.

De Amerikaanse ambassade heeft bij de Stad Brussel een aanvraag ingediend voor het plaatsen van een hek dat de Zinnerstraat volledig afsluit van de Hertogstraat, voor voertuigen en voetgangers. De ambassade wil zich daarmee nog beter beveiligen, maar ze wil daar verder geen commentaar over kwijt.

Vandaag is de Zinnerstraat al afgesloten met een hek aan de kant van de Regentlaan. Auto's mogen de straat al niet meer in sinds de aanslagen van 11 september 2001. Aan de kant van het Warandepark is de straat nog beperkt toegankelijk voor voetgangers, maar pas na controle door bewakingsagenten.

Aan die kant moet nu een dubbel hek komen: een eerste, nieuwe afsluiting zou tegen de Hertogstraat liggen, een tweede halfweg de straat. Zo moet de Vlaamse zakenclub De Warande aan de overkant van de Zinnerstraat bereikbaar blijven. Het nieuwe hek moet het zelfde uitzicht krijgen als het hek van het Warandepark, aan de overkant van de Hertogstraat.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot 18 september. Na een overlegcommissie op 30 september moet het Brussels Gewest dan beslissen of er een vergunning komt voor het hek. Het hek dat er nu al staat aan de kant van de Regentlaan kreeg eerder een negatief advies, maar het Gewest kende de vergunning toch toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni