De voorzitter van Union Sint-Gillis, Alain Vander Borght, stapt met onmiddellijke ingang op als voorzitter. De club heeft zijn ontslag aanvaard. Onderlinge twisten binnen het bestuur zouden aan de basis liggen.

Vander Borght kondigde zijn vertrek aan op zijn persoonlijke Facebookpagina. De club heeft het ontslag inmiddels ook aanvaard. De Duitse hoofdinvesteerder Jurgen Baatzch neemt zijn functie tijdelijk over.

Het ontslag komt als een verrassing. Union draait een goed seizoen in derde klasse en verzekerde zich vorige week van promotie naar tweede klasse. Maar in de bestuurskamers loopt niet alles op wieltjes. Volgens La Capitale ligt een conflict tussen Vander Borght en andere bestuursleden Jacques Urbain en Guy Brison aan de basis van dit ontslag.

“Het bestuur aanvaardt het vertrek van Vander Borght, maar met spijt in het hart. Laten we positief blijven, want met negativisme komen we niet vooruit. Alain heeft steeds zijn liefde voor de club getoond, en we zijn ervan overtuigd dat hij nog zal helpen”, zegt sterke man Jurgen Baatzch aan La Capitale.

Vander Borght was voorzitter van de club sinds juli 2013. Hij zou mogelijk wel bestuurslid bij de club blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni