Vooral in Wetstraat flitscontroles gevraagd

© FM Brussel
01/04/2014

Bijna 1.200 flitscontroles zijn al aangevraagd voor Brussel en omgeving via de website ikflitsmee.be. De politie plant een flitsmarathon en burgers kunnen zelf plaatsen doorgeven waar chauffeurs volgens hen vaak te snel rijden. De Wetstraat spant de kroon met achttien gevraagde controles.

De federale politie noemt de campagne een succes, want in totaal zijn er al meer dan 29.000 flitslocaties doorgegeven. “Het bevestigt dat mensen meer flitscontroles willen", zegt Peter De Waele van de federale politie. "Het lijkt eigenaardig maar we merken bij elke bevraging van chauffeurs dat zij meer snelheidscontroles willen.”

In en rond Brussel zijn al bijna 1.200 locaties doorgegeven. Vooral in de Wetstraat worden snelheidscontroles gevraagd (18). Andere uitverkozen locaties zijn onder meer de Birminghamstraat (6), de Barastraat (4), de E411 in Oudergem (4), de Reyerslaan (4) en de Anspachlaan (3).

De uiteindelijke lijst van locaties wordt doorgegeven aan de politiezones. De zonechef beslist vervolgens waar er precies gecontroleerd zal worden.

“Middelen zijn beperkt”
De helft van de lokale politiezones werkt wel niet mee de campagne, zo blijkt uit een rondvraag van Het Nieuwsblad. “Elke Belg zal wel vinden dat er in zijn straat te snel gereden wordt, maar we moeten dat eerst objectiveren alvorens via een repressief beleid een oplossing te willen vinden”, zegt Marc Hellinckx van de koepel van lokale politiezones.

Volgens Hellinckx zijn de middelen ook beperkt en beschikt niet elke politiezone over een mobiele radar. “Het is dus niet mogelijk om op al die plaatsen tegelijkertijd en over een korte periode te gaan staan.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni