Vooral meer jeugdvoetballertjes in Brussel en Brabant

© brusselnieuws.be
11/09/2014

In twee jaar tijd sloten zich in Brabant (Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant) ruim 10 procent meer spelers aan bij een voetbalclub. Dat is de grootste stijging in België. Steeds meer 3- en 4-jarigen spelen voetbal.

Dat blijkt uit een vergelijking die de krant La Capitale maakte tussen de ledenaantallen op 31 maart 2012 en diezelfde datum in 2014.

Over heel België steeg het aantal spelers in die periode met 7,8 procent. In de regio Brabant was de stijging echter de grootste, met 10,6 procent. Vooral bij de allerjongsten stijgt het aantal inschrijvingen razendsnel. Op 31 maart waren er 11.368 -8-jarigen ingeschreven.

Voor een deel zit de verandering van het reglement er voor iets tussen, schrijft de krant. Kinderen kunnen nu al in principe bij de geboorte ingeschreven worden in een voetbalclub. Steeds meer 3- en 4-jarigen trekken de grasmat op, al kan spelen in competitie nog altijd 'maar' vanaf 5 jaar.

Maar daarnaast speelt vooral het Rode Duivels-effect mee.

Bij Crossing Schaarbeek hebben ze inmiddels 37 jeugdploegen met in totaal 350 spelertjes, meldt Télé Bruxelles. De ploegen zitten al vol sinds juni. Vaak spelen acht of negen ploegen tegelijk op het terrein, zegt jeugdverantwoordelijke Thierry Forton. "We organiseren zelfs selecties voor kinderen van boven de 12 jaar." Gemiddeld moet de ploeg op dit moment per dag dertig jonge spelers weigeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni