Volle synagoge voor herdenking slachtoffers Joods Museum

© FM Brussel
03/06/2014

Maandag brachten circa 1.000 mensen hulde aan de slachtoffers van de moordpartij in het Joods Museum.

Een week geleden vermoordde een man drie mensen aan en in het museum. De Joodse gemeenschap reageerde aangeslagen op de gebeurtenissen.

De rabbijn, die de volle synagoge maandag toesprak, wenste dat Joodse jongeren in vrede en harmonie zouden kunnen leven in dit land.

Ook de directeur van het Joods Museum nam het woord. Hij zei dat alle steunbetuigingen het museum erin sterken haar culturele activiteiten voort te zetten.

De directeur vindt het jammer dat de beveiliging van het museum nu moet opgedreven worden, liet hij eerder al weten. Dat het Joods Museum niet zwaar bewaakt werd, was een bewuste keuze van het museum, dat een open plek wou zijn in plaats van een versterkte burcht.

De herdenking werd bijgewoond door tal van prominenten. Onder hen de federale ministers Didier Reynders (MR), Joëlle Milquet (CDH) en Laurette Onkelinx (PS). Ook informateur en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) was aanwezig, net als de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS).

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Aanslag Joods Museum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni