Vlaanderen trekt 1,9 miljoen euro uit voor Plantentuin Meise

© brusselnieuws.be
22/12/2014

Minister van Innovatie en Wetenschap Philippe Muyters (N-VA) meldt dat de Vlaamse regering in totaal 1,9 miljoen euro zal investeren in de Plantentuin van Meise. Het bedrag dient voor de digitale ontsluiting van de erfgoedcollecties en voor een nieuwe Rasterelektronenmicroscoop.

1,65 miljoen euro van het totale bedrag zal gaan naar de digitale ontsluiting van de erfgoedcollecties van de Plantentuin. Met die investering kan de Plantentuin de open toegang van haar natuurhistorische collectie verder ontwikkelen om zichzelf op digitaal vlak op de kaart te zetten.

Opdat de wetenschappers van de Plantentuin weer volgens internationale standaarden kunnen werken, stelt de regering daarnaast 250.000 euro beschikbaar voor de aankoop van een Rasterelektronenmicroscoop.

Volgens Philippe Muyters (N-VA) zijn de investeringen van groot belang. De afgelopen jaren werd er amper in de Plantentuin geïnvesteerd, nochtans is het wetenschappelijke onderzoek dat er gebeurt waardevol. Met de nieuwe investeringen kan het wetenschappelijk niveau op peil worden gehouden, aldus Muyters.

In de toekomst wil de regering ook meer geld investeren in de verwaarloosde infrastructuur van de Plantentuin, maar daarover werden nog geen concrete beslissingen genomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni