Vlaamse Bouwmeester opent vitrine in Ravensteingalerij

© brusselnieuws.be
13/12/2011
De Vlaamse Bouwmeester Peter Swinnen en zijn team openen op 20 januari in de rotonde van de Ravensteingalerij een atelier voor hun activiteiten. Plannen, maquettes en tentoonstellingen moeten het publiek warm maken voor architectuur.

Het atelier komt er niet toevallig in de Ravensteingalerij. De winkelgalerij, gebouwd door architecten Alexis en Philippe Dumont van 1954 tot 1958, vormt de verbinding tussen de beneden- en de bovenstad. En meteen is ze ook de link tussen twee gebouwen van Victor Horta: het Centraal Station en het Paleis voor Schone Kunsten. Zo'n 17.000 mensen passeren er dagelijks. Na een grondige facelift is de galerij sinds 2009 beschermd als monument.

Rotonde
De Vlaamse Bouwmeester en zijn team nemen voor hun atelier de hele eerste verdieping van de rotonde in beslag, een verdieping die al lang leegstond. Hij huurt de ruimte van een privé-eigenaar. Voor de inkleding zorgt het bureau NU-architecten.

In het atelier komen er plannen, architectuurtekening en maquettes, schrijft De Standaard dinsdag. Bij de opening van het centrum zullen maquettes te zien zijn van de projecten die in de running waren voor de bouw van het nieuwe Antwerpse Provinciehuis.

Databank
Videokunstenaar Johan Grimonprez presenteert er een databank met beelden rond 'extreme ecologie'. Toch wordt het atelier geen permanente tentoonstellingsruimte, maar veeleer een ruimte voor workshops.

Bovendien neemt het twintigkoppige team van de Vlaamse Bouwmeester op maandag 19 december zijn intrek in kantoren boven Toerisme Vlaanderen aan de Grasmarkt. Die kantoren zijn niet toegankelijk voor het publiek. Tot op heden zat het team in het Boudewijngebouw aan de Boudewijnlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni