© Ivan Put

Visitbrussels mikt op 300.000 overnachtingen door Chinezen

© brusselnieuws.be
21/10/2014

Visitbrussels wil tegen 2020 elk jaar 300.000 overnachtingen door Chinezen in Brussel. Nu zijn dat er iets meer dan 100.000. Dat is gezegd op de Brussels Days in Peking, waar beide steden ook hun samenwerkingsakkoord vernieuwden.

Op de Brussels Days in Peking zei Visitbrussels-baas Patrick Bontinck dat het aantal overnachtingen door Chinezen in Brussel fors omhoog kan. Het aantal verdubbelde sinds 2010 immers al van 50.000 naar meer dan 100.000.

De directie van de Chinese luchtvaartmaatschap Hainan Airlines is optimistischer en denkt dat een half miljoen toeristische overnachtingen haalbaar is. Hainan Airlines heeft woensdag een ontmoeting met Rudi Vervoort (PS), die met een Brusselse delegatie in Peking aanwezig is om de hoofdstad te promoten.

Brussel en Peking tekenden ook een nieuw samenwerkingsakkoord, twintig jaar na het eerste akkoord tussen beide steden. Dat akkoord zal onder meer de deuren openen voor het delen van ervaringen op gebied van schone lucht, mobiliteit en stadsvernieuwing. Er komt ook een versterkte samenwerking tussen Brussels Invest en Export en het Zongguancun Science Park.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni