VisitBrussels mikt op 300.000 Chinese toeristen

© FM Brussel
22/10/2014

Visitbrussels wil tegen 2020 elk jaar 300.000 overnachtingen door Chinezen in Brussel. Drie keer meer dan nu het geval is. Dat is gezegd op de Brussels Days in Peking, waar het Brussels Gewest en Peking ook hun samenwerkingsakkoord vernieuwden.

Brussel is erg populair bij Chinese toeristen. In 2010 ging het om zo’n 50.000 overnachtingen per jaar, maar dat aantal is intussen gestegen tot 110.000.

VisitBrussels hoopt dat die trend zich doorzet en mikt dus op 300.000 overnachtingen tegen het einde van het decennium. De directie van de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines is zelfs nog optimistischer en rekent op een half miljoen overnachtingen van toeristen.

Momenteel telt Brussel ongeveer vijf miljoen zaken- en vrije tijdsovernachtingen per jaar.

Naast het toeristisch nieuws, tekenden Brussel en Peking ook een nieuw samenwerkingsakkoord. Beide partijen gaan hun samenwerking op cultureel, politiek en economisch vlak nog versterken.

Er bestaat al 20 jaar een samenwerkingsakkoord tussen Peking en Brussel. Dat had vooral betrekking op de uitwisseling van studenten, culturele manifestaties en economische of wetenschappelijke ontmoetingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni