‘Vilvoordse Syriëstrijder in onthoofdingsvideo IS’

© brusselnieuws.be
18/11/2014

In de nieuwste video waarin terreurbeweging Islamitische Staat (IS) een Amerikaan onthoofdt, zouden speurders ook een Belgische jihadist herkennen. Volgens Het Laatste Nieuws zou het gaan om een twintiger uit Vilvoorde, Abdelmajid Gharmaoui. Dat wordt echter ontkend door de vader van de man.

De krant baseert zich op bronnen binnen de Belgische veiligheidsdiensten. De speurders hebben nog geen absolute zekerheid, maar de fyieke gelijkenis tussen de man in de video en Abdelmajid Gharmaoui is sterk, klinkt het. Anders dan in de vorige video's van IS komen de strijders zonder masker of bivakmuts in beeld.

De 28-jarige man uit Vilvoorde had eerder al op zijn Facebookpagina gemeld dat hij in Dabiq verblijft, een Syrische stad ten noorden van Aleppo. Daar is ook de IS-video gemaakt. Gharmaoui staat op het proces tegen Sharia4Belgium bij verstek terecht.

De vader van de man ontkent echter dat het om Abdelmajid gaat. Ook volgens Vilvoords burgemeester Hans Bonte (SP.A) is de conclusie van de veiligheidsdiensten te voortvarend.

In de video is te zien hoe IS-strijders deelnemen aan een massa-executie op officieren en piloten van het Syrische regeringsleger.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni