Up Tower

Vilvoorde dreigt met juridische procedure tegen lozing afvalwater Up-site in Zenne

© brusselnieuws.be
15/09/2015

Vilvoorde reageert verontwaardigd op het nieuws dat de grootste woontoren van het land, de Up-site aan het kanaal, nog altijd water ongezuiverd in de Zenne loost. Vilvoorde, waar de rivier in open bedding doorstroomt na haar passage door Brussel, dreigt met juridische stappen

Omdat Vilvoorde de waterkwaliteit van de Zenne als hoge prioriteit beschouwt, dringt het stadsbestuur aan bij de bevoegde leden van de Brusselse regering, bij het schepencollege van Brussel en bij Hydrobru, verantwoordelijke voor het Brusselse rioolnetwerk en sanering, om een oplossing te formuleren op korte termijn.

Het Up-sitecomplex zou tegen eind 2014 aangesloten zijn op het waterzuiveringsstation, maar dit is negen maanden later nog niet het geval. Onbegrijpelijk, noemt het Vilvoordse gemeentebestuur dat, zeker nu de waterkwaliteit van de Zenne stilaan verbetert, zowel op basis van biologische als fysicochemische parameters.

Het Vilvoordse stadsbestuur laat weten dat als het niet snel een afdoend antwoord ontvangt, het zich genoodzaakt ziet via een korte juridische procedure te proberen de lozing te laten stopzetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni