R1432 Geppetto-The-Whales-medium

Vijverfestival: ambiance aan de vijver

TP
© Agenda Magazine
24/06/2014

Het Vijverfestival in en rond de sfeervolle vijver aan het gemeentehuis van Dilbeek is aan zijn elfde jaargang toe. De jubileumeditie van vorige zomer noteerde een topopkomst van 11.000 festivalgangers, een hart onder de riem van de organisatoren, die het festival ook dit jaar gratis konden houden.

En dat ondanks de malaise in festivalland – het naburige, maar grootschaligere Rock Ternat hield het door financiële problemen voor bekeken. Het nuchtere programmabeleid in Dilbeek is hier niet vreemd aan: geen bands die overdreven eisen stellen, maar artiesten die de pittoreske setting en de kleinschaligheid van twee podia – één met voornamelijk rockacts, één met muziek die focust op de hele wereld – weten te waarderen.

Headliner Flip Kowlier was er al bij op de eerste editie in 2004, en nu hij met Cirque. De avonturen van W.M. Warlop een van de strafste binnenlandse cd's van de voorbije jaren heeft afgeleverd, staat hij er een vol decennium later terecht opnieuw. Met het Limburgse geweld van The Sore Losers, de psychedelische folkharmonieën van Geppetto & The Whales, de indiepop van Paon en de lokale band Sea Peoples houdt de affiche de ogen bewust gericht op de toekomst. Met ook nog een 't Zuiden Zindert-podium, waarop exotische ritmes veeleer de heupen aanspreken, een markt met hapjes uit de hele wereld en een succesvol kinderdorp, waarin speelpleinwerkers talrijke workshops begeleiden, is het Vijverfestival een echt familiegebeuren.

En vindt opa The Sore Losers te luid of zijn de spieren te stram voor de aanstekelijke latin, rumba, reggae en ska van het Galicische Chotokoeu, dan kan hij op het grote scherm nog altijd de kleine finale van de Wereldbeker volgen.

Vijverfestival

data: 12/7, 15.00

tickets: gratis

waar: park gemeentehuis Dilbeek

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni