Vijftiger opgepakt met 120 cannabisplanten in woning

© Belga
05/02/2016

De Brusselse lokale politie heeft een 57-jarige man opgepakt die in zijn woning een cannabisplantage had gebouwd. Volgens de man waren de 120 planten bedoeld voor eigen gebruik en verkocht hij slechts af en toe maar de politie heeft daar sterke twijfels bij, gezien de luxueuze levensstijl van de man. Dat meldt het parket vrijdagnamiddag.

De Brusselse lokale politie beschikte al enige tijd over informatie dat de man in zijn woonst in de Lesbroussartstraat cannabis teelde en viel er op donderdag 4 februari binnen. Daar troffen ze 60 cannabisplanten aan die al zo'n zeven weken oud waren, 60 planten die net geplant waren, vijf teeltenten met licht, ventilatie, luchtverversers en luchtfilters, 105 gram geoogste marihuana, maar ook verschillende breedbeeldtelevisies, een gsm, een computer en een Porsche 911 Carrera.

De vijftiger gaf onmiddellijk toe dat hij cannabis teelde maar beweerde eerst dat het enkel voor eigen gebruik was, om even later te bekennen dat hij af en toe ook wat verkocht. Volgens de politie komen zijn inkomsten als werkloze niet overeen met zijn rijkelijke levensstijl.

De man is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni