Politiekantoor Kolenmarkt

Vijf arrestaties bij nieuwe huiszoekingen

© brusselnieuws.be
23/11/2015

Maandagochtend zijn opnieuw vijf huiszoekingen verricht in Brussel. Het aantal arrestanten sinds zondag is opgelopen tot 21. Zij worden momenteel verhoord door de politie. Dat meldt het parket. Het gerucht dat Salah Abdeslam is gesignaleerd is ontkracht.

Behalve de vijf huiszoekingen in Brussel zijn ook twee woningen in Luik doorzocht. Daarbij zijn vijf bijkomende mensen meegenomen voor verhoor. Dat brengt het totaal aantal arrestaties sinds zondag op 21.

Verder meldt het parket dat zondag een som van 26.000 euro in beslag is genomen bij een huiszoeking. "De bij de verschillende huiszoekingen meegenomen voorwerpen worden op dit ogenblik verder onderzocht", klinkt het nog.

Het parket ontkrachtte ook het gerucht dat Salah Abdeslam zondag zou zijn gesignaleerd in Luik. "Tijdens een politiecontrole gisterenavond in de Luikse regio heeft een voertuig BMW de vlucht genomen. Dit voertuig is geïdentificeerd. Het verder onderzoek heeft aangetoond dat het geen enkele band vertoond met de lopende operatie."

Roemeen
Het parket had ook nieuws over de man die zondagavond gewond raakte door een politiekogel in Molenbeek. Het gaat om een 20-jarige Roemeen uit Vilvoorde die om een nog onbekende reden inreed op een aantal agenten die de weg versperden. Die agenten vuurden daarop tweemaal, maar de man reed door en kon pas enige tijd later tegengehouden en ingerekend worden. Hij was lichtgewond aan de biceps en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De man kon nog niet verhoord worden maar zodra dat mogelijk is, zal hij voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

In de loop van de dag wordt beslist wie van de 21 opgepakte personen gerechtelijk aangehouden blijft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni