Vierhonderd mensen betogen aan Atomium tegen dolfinaria

© brusselnieuws.be
28/06/2014

Zo’n vierhonderd mensen hebben zaterdag het Atomium een protestactie gehouden tegen dolfinaria. De betogers vragen dat de Europese Unie een verbod op dolfinaria uitvaardigt. Ook het het houden van dolfijnen in gevangenschap is voor hen uit den boze.

Volgens de organisatoren van de betoging- leden van diverse organisaties – zijn dolfijnen intelligente wezens die niet thuishoren in een gevangenis. Ze moeten vrij in de zee kunnen rondzwemmen. “Dolfinaria zijn een vorm van dolfijnenslavernij", zegt organisatrice Annelies Mullens.

Aan de manifestatie namen leden deel van Greenpeace, de dierenrechtenorganisatie Bite Back en de Sea Shepherd Conservation Society, een organisatie die actie voert tegen de walvisjacht, de jacht op zeehonden en op andere zeedieren.

Onder de aanwezigen bevond zich Richard O'Barry, de man die in de jaren 1960 de vijf dolfijnen trainde die de rol van Flipper speelden in de gelijknamige televisieserie.

De betogers vormde een uur lang in stilte het woord "free" op het gras aan het Atomium, een wake voor alle dolfijnen die in gevangenschap overleden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni