Vier verdachten opgepakt na vondst cannabisplantage in Elsene

© Belga
28/08/2015

De recherche van de lokale politie van de zone Brussel-Elsene heeft donderdag in een pand op de Elsensesteenweg een professionele cannabisplantage blootgelegd. Daarbij zijn vier verdachten van hun vrijheid beroofd. Tijdens een huiszoeking bij één van de verdachten troffen de agenten bovendien nog een tweede, kleinere plantage aan.

De flat waar de cannabisplantage opgesteld stond, had de aandacht van de politie getrokken omdat alle ramen verduisterd waren. Bovendien bleek uit nazicht van de elektriciteitsmeters dat in die flat dubbel zoveel stroom werd verbruikt dan in de andere flats.

Toen een drugshond ook nog eens positief reageerde aan de deur van de flat, besloot de politie binnen te vallen. Dat meldt het Brusselse parket.

Eenmaal binnen troffen de agenten een plantage van ongeveer 600 oogstrijpe cannabisplanten aan, verdeeld over drie kamers die omgevormd waren tot heuse serres, met lampen en een irrigatie- en verluchtingssysteem. Zwarte deuren en zeilen moesten de geurhinder beperken en de plantage aan het zicht onttrekken.

In de woning trof de politie ook nog 3.300 euro cash aan. Vier personen werden opgepakt en bij een huiszoeking bij één van hen stootte de politie op een tweede cannabisplantage van zo'n 110 planten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni