Vier schuldigen aan doodslag juwelier Zuidstraat

© Belga
19/09/2015

De jury van het Brusselse hof van assisen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier van de vijf beklaagden schuldig bevonden aan doodslag op de juwelier Dominique Legros.

De feiten vonden in oktober 2010 plaats tijdens een overval op de winkel van het slachtoffer, in de Brusselse Zuidstraat.

Alle vijf beschuldigden, tussen 30 en 44 jaar, werden schuldig bevonden aan diefstal met geweld in een Brusselse juwelierszaak. Maar slechts vier van hen - Nicolae Samoila, Gheorghita Lipovanu, Gheorghe Rezmerita en Dan Dragos - hebben zich volgens de juryleden ook schuldig gemaakt aan doodslag.

De vijfde beschuldigde, Florin Manolache, werd veroordeeld voor het toebrengen van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, maar zonder de intentie om te doden.

De Roemeense beschuldigden hadden op 24 juli 2010 een overval gepleegd bij de 60-jarige juwelier Dominique Legros in de Zuidstraat in Brussel. De politie vond het slachtoffer, liggend in zijn winkel, de handen en voeten met kleefband vastgemaakt. De hulpdiensten slaagden er niet meer in de man te reanimeren.

De wetsgeneesheren stelden nadien vast dat het overlijden door wurging werd veroorzaakt en dat het slachtoffer tal van slagen in het aangezicht vertoonde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni