Nationaal Stadion 1

Video: 'Geen stadion maar een leefgemeenschap'

© brusselnieuws.be
31/03/2015

Het consortium rond BAM/Ghelamco en architectenbureau Jaspers-Eyers heeft een promotiefilmpje over het geplande stadion op Parking C op de wereld losgelaten. 'Het wordt geen stadion maar een leefgemeenschap', klinkt het daarin.

De architectuur wordt in in het filmpje omschreven als open en transparant. Het consortium belooft een uitstekend zicht op het veld vanaf alle 60.000 zitjes. "Het wordt een zinderend stadion voor allen."

Ook de Brusselaar wordt niet vergeten in het filmpje. Die krijgt "een nieuw stadsdeel", dat tegelijk spannend en ontspannend is. Dat laatste verwijst naar het park dat rond het stadion moet komen, "een oase van rust voor voetgangers en fietsers in een stad die snakt naar groen."

De kostprijs van het stadion wordt geschat op 250 miljoen euro, volledig betaald door het consortium. Daarna gaan voetbalclub Anderlecht en mogelijk ook de nationale ploeg het stadion huren. De Brusselse overheden gaan de omgeving heraanleggen en het stadion aansluiten op de Ring en de Heizel, die tegelijk helemaal vernieuwd wordt.

Ghelamco-BAM Intro NL from Hanne Thomas on Vimeo.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni