Schooltje Klavertje4 2 c Ivan Put

VGC trekt 10 miljoen uit voor scholenbouw

© brusselnieuws.be
23/10/2014

De VGC trekt 10 miljoen euro uit voor de ondersteuning van nieuwe scholenbouwprojecten. Onder andere de projecten aan de Van Ooststraat in Schaarbeek en de Zennestraat in Brussel-Stad kunnen van het geld profiteren.

Het college van de VGC voorziet 10 miljoen euro in financiële ondersteuning voor enkele scholenprojecten.

Het geld gaat naar onder andere naar de nieuwe basisschool die al aangekondigd was op de Van Ooststraat-site in Schaarbeek. Daar komen ook een Franstalige basisschool en een nieuwe sporthal.

Ook de geplande nieuwe gemeenteschool van de Stad Brussel in de Zennestraat krijgt een financiële injectie. Daarnaast gaat er ook geld naar de laatste infrastructuurwerken voor volledige uitrol van Basisschool De Zenne in Laken, basisschool Lutgardis in Etterbeek, en de secundaire school Spoor-West Anderlecht.

“Niet toevallig gemeenten waar de druk op het Nederlandstalig onderwijs het hoogst is”, zegt bevoegd collegelid Guy Vanhengel (Open VLD) in een persbericht.

De VGC wil de komende vijf jaar nog meer investeren in het Nederlandstalig onderwijs. Momenteel wordt in Koekelberg-Sint-Agatha-Berchem en Schaarbeek-Evere gezocht naar locaties om twee grote campussen middelbaar onderwijs uit te bouwen, een van het vrije en een van het officiële net.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni