© Wikipedia

Vervoort: ‘Tegengestelde belangen over bredere Ring’

© brusselnieuws.be
28/11/2014

Het Brussels Gewest zal met Vlaanderen onderhandelen over de verbreding van de Ring, maar zal niet om het even welk voorstel accepteren. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) vrijdag gezegd in het Brussels parlement.

Vervoort werd in het parlement aan de tand gevoeld over zijn overleg met Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) van 5 november. Daar ging het onder meer over de geplande verbreding van de Ring. Het debat kwam er na een interpellatie van Bernard Clerfayt (FDF) waar bijna alle partijen zich aansloten.

Vlaanderen plan namelijk om de rijstroken op de Ring te ontdubbelen en zo doorgaand en plaatselijk verkeer te scheiden. Tegenstanders vrezen dat het project het al drukke verkeer alleen maar zal doen toenemen.

Vervoort zei daarover in het parlement dat hij de dialoog met Vlaanderen wou aangaan.

De minister-president benadrukte wel dat Brussel elk voorstel grondig zou bestuderen en zeker niet blindelings de Vlaamse visie zou volgen. “Er zijn namelijk tegengestelde belangen”, klonk het.

Vervoort hoopt alvast op een open en constructieve dialoog. "Voor het eerst voel ik de wil van Vlaanderen om samen met Brussel naar oplossingen te zoeken", voegde Vervoort er nog aan toe.

Naast de verbreding van de Ring kwam ook een breder samenwerkingsakkoord met Vlaanderen ter sprake. Tegen de lente van 2015 zouden er volgens Vervoort samenwerkingsakkoorden moeten zijn met Vlaanderen over de metropolitane gemeenschap. Dat samenwerkingsverband omvat alle gemeenten van de oude provincie Brabant en werd gecreëerd bij de zesde staatshervorming.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni