Vervoort steunt Smet en nodigt taxisector uit voor dialoog

© brusselnieuws.be
25/03/2015

'Ik steun de minister van Mobiliteit en sta open voor dialoog met de taxisector.' Dat zegt minister-president Rudi Vervoort (PS) naar aanleiding van de heisa over het taxiplan van minister Pascal Smet (SP.A).

Twee PS-mandatarissen roepen op om het plan te herbekijken. Oppositiepartij MR rook verdeeldheid binnen de belangrijkste regeringspartij en stelde Smet prompt een wisselmeerderheid voor.

In eer reactie zet minister-president Rudi Vervoort dat hij wil blijven inzetten op dialoog met de taxisector. "Het taxiplan is de basis, maar ik heb eerder al aan de sector laten weten dat alles bespreekbaar blijft", aldus Vervoort. "Het is van wezenlijk belang dat we komen tot een ordonnantie waarmee we de taxisector kunnen moderniseren en een nieuwe impuls geven. Overleg is de enige mogelijke weg naar een oplossing."

De minister-president benadrukt verder dat hij achter minister van Mobiliteit Smet blijft staan. "Het is niet de bedoeling van de regering om via de hervorming de diensten van Uber, zoals die vandaag worden verleend en die als onwettig worden beschouwd, te legaliseren", klinkt het. "De regering heeft zich ertoe verbonden een kader tot stand te brengen dat oneerlijke concurrentie en sociale dumping moet vermijden."

In dat verband verwijst Vervoort naar de klacht tegen Uber, alsook de controles, inbeslagnames en het onderzoek naar mogelijke sociale fraude en computercriminaliteit bij het alternatieve taxibedrijf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni