Neo Europea View of the Market Square

Vervoort: 'Geen plaats voor Neo én Uplace'

KH
© brusselnieuws.be
12/01/2016

Volgens Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is er slechts plaats voor één shoppingcentrum met de dimensie van Uplace of Neo in en rond de hoofdstad.

Vervoort deed zijn uitspraak tijdens een persbabbel dinsdag. “Volgens mij kunnen Neo en Uplace niet naast elkaar bestaan. Er is maar plaats voor één project van die grootte op de markt”, aldus de regeringsleider. “Volgens mij wordt dat Neo.”

De minister-president verwacht dat de de beide projecten vroeg of laat toch een deal zullen moeten sluiten, 'un paix des braves' (letterlijk een 'vrede van de dapperen', red).

Sinds bekend raakte dat er drie nieuwe shoppingcentra worden gebouwd in en nabij het noorden van Brussel, rijst de vraag van het overaanbod wel vaker. Maar het is voor het eerst dat de minister-president er zich zo duidelijk over uitlaat.

Het derde shoppingcentrum in aanbouw, Docks Bruxsel aan de Van Praetbrug, valt volgens hem in een andere categorie, waardoor het wel kan samen met een groter centrum.

“Docks is niet alleen kleiner, maar heeft ook een ander aanbod. De echt grote merken zullen in Brussel enkel in Neo te vinden zijn. Ik heb het dan bijvoorbeeld over merken die nergens anders in België te vinden zijn.”

Docks richt zich ook meer op stadsinwoners, terwijl Neo, dat net zoals Uplace aan de Ring moet verrijzen, een flink deel van zijn bezoekers van buiten Brussel verwacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni