Vertraging voor interactief bezoekerscentrum Vlaams Parlement

© Belga
29/10/2015

De plannen voor een interactief bezoekerscentrum in het Vlaams Parlement lopen vertraging op. Er waren vier offertes ingediend om de bestaande Lokettenzaal om te vormen tot een modern bezoekerscentrum, maar die vier offertes voldeden niet aan de verwachtingen. Het parlement gaat de opdracht nu opnieuw in de markt zetten.

Maar dat betekent dat het project vertraging oploopt. Het is niet helemaal zeker of het bezoekerscentrum er nog deze legislatuur komt. Dat heeft Belga uit verschillende bronnen vernomen.

Het Vlaams Parlement besliste in 2014 om de bestaande Lokettenzaal om te vormen tot een interactief bezoekerscentrum. Vroeger werd die zaal gebruikt voor tentoonstellingen, maar die traditie werd stopgezet door de tegenvallende bezoekerscijfers (en kostprijs van 200.000 euro per jaar).

Om de jaarlijks 40.000 bezoekers beter te laten kennismaken met het parlement zou er een "modern en multimediaal bezoekerscentrum" komen. Maar er kwam amper respons op de zoektocht van het parlement.

Er werden amper vier offertes ingediend en bovendien beantwoordden die niet aan de verwachtingen en wensen van het parlement. Daarom besliste het Vast Bureau van het parlement eerder deze week om de opdracht niet te gunnen.

Bedoeling is de opdracht opnieuw in de markt te zetten in de hoop dat er meer en betere offertes worden ingediend. Een nieuwe aanbesteding betekent natuurlijk ook dat de realisatie van de plannen vertraging zal oplopen. Oorspronkelijk was het de bedoeling het nieuwe bezoekerscentrum nog tijdens deze zittingsperiode (tot 2019) in te huldigen. Het is niet helemaal zeker of dat nog lukt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni